OJ_kuvitus_romutus2

Romuautojen vastaanotto

Lain mukaan auton viimeisen omistajan on toimitettava auto tuottajavastuun piiriin kuuluvaan viralliseen vastaanottopisteeseen. Virallisessa vastaanottopisteessä auton vastaanotto ja rekisteristä poisto hoituvat maksutta ja vaivatta. Tämän jälkeen romuauto käsitellään tiukkojen ympäristövaatimusten mukaisesti.

EU:n romudirektiivin mukaan romuajoneuvojen painosta on käytettävä uudelleen tai hyödynnettävä vähintään 95% vuoteen 2015 mennessä.

Olemme Suomen Autokierrätys Oy:n romuajoneuvojen virallinen vastaanottopiste.

Ajoneuvon toimittaminen romutukseen

Ajoneuvon romuttamiseen tarvitsemme ajoneuvon omistajalta rekisteriotteen luovutusosan TAI valtakirjan, joissa on ajoneuvon omistajan henkilötunnus, puhelinnumero ja allekirjoitus.

Huom! Varmenne EI ole hyväksyttävä valtuutus.

Myönnämme ajoneuvon luovuttajalle romutustodistuksen todistukseksi ajoneuvon lopullisesta poistamisesta. Huolehdimme myös rekisteristä poistosta, joten ajoneuvon luovuttajan ei tarvitse itse tehdä ilmoitusta asiasta.

>> Lataa tästä valtakirja ajoneuvon luovuttamiseksi romutukseen.

Täytetyn ja allekirjoitetun valtakirjan / rekisteriotteen luovutusosan voi jättää auton hansikaslokeroon, antaa hinausauton kuljettajalle noudon yhteydessä tai toimittaa meille postitse osoitteeseen:

Oili Jalonen Oy
Romutuspoistot

Jalosenkuja 6
20460 TURKU

Huom. Romunoudot ovat kiireettömiä hinauksia ja ne pyritään ajamaan 1-2 viikon sisällä tilauksesta (Turun lähialueet). 

>> Ilmaisen romuauton noudon voit tilata täältä