Auton romutus

OJ Autokierrätys on romuautojen virallinen vastaanottaja

Auton romutus Turussa on helppoa ja vaivatonta, kun annat OJ Autokierrätyksen hoitaa asian. Lain mukaan auton viimeisen omistajan on toimitettava auto romutukseen tuottajavastuun piiriin kuuluvaan viralliseen vastaanottopisteeseen. OJ Autokierrätys on Turun talousalueen merkittävin romuajoneuvojen kierrättäjä ja Suomen Autokierrätys Oy:n virallinen romuautojen vastaanottopiste.

Auton kierrätys tukee kestävää kehitystä

Auton kierrätys on tärkeä osa kestävää kehitystä. Kun vanha auto kierrätetään, siitä saadaan talteen arvokkaita raaka-aineita, jotka voidaan käyttää uudelleen uusien tuotteiden valmistuksessa. Tämä vähentää luonnonvarojen kulutusta ja pienentää ympäristövaikutuksia.

Virallisessa vastaanottopisteessä auton vastaanotto ja rekisteristä poisto hoituvat maksutta ja vaivatta: hoidamme puolestasi TraFi:n paperit, jolloin verovelvollisuutesi ja vakuutuksesi katkeavat meidän kauttamme.

Ole tarkkana kenelle luovutat romuautosi. Meillä on monen vuoden kokemus käsitellä ympäristöystävällisesti ELV-ajoneuvoja ja pidämme huolen, että romuauto käsitellään tarkasti vaatimusten mukaisesti.

Maksuton nouto romuautoille Turussa ja lähikunnissa

Voit tuoda romutettavan auton meille tai voitte tilata meiltä ajoneuvolle myös kuljetuksen romutettavaksi. Tarjoamme nopean ja maksuttoman kuljetuksen romutettavalle ajoneuvolle kierrätykseen Turun ja lähikuntien alueilta.

>> Tilaa romuauton nouto

Näin toimitat auton romutukseen 

Voit tuoda romutettavan ajoneuvon meille itse autopurkamoollemme aukioloaikojen puitteissa. 

Vaihtoehtoisesti voit tilata meiltä kuljetuksen autolle romutettavaksi. Tarjoamme nopean ja maksuttoman kuljetuksen romutettavalle ajoneuvolle kierrätykseen Turun ja lähikuntien alueilta. 

Auton romutus vaatii valtakirjan 

Ajoneuvon romuttamiseen tarvitsemme ajoneuvon omistajalta valtakirjan, jossa on ajoneuvon omistajan henkilötunnus, puhelinnumero ja allekirjoitus. Valtakirjalla omistaja luovuttaa ajoneuvon romutettavaksi tai valtuuttaa toisen henkilön luovuttamaan ajoneuvon romutettavaksi.  

Mikäli tilaat meiltä romuauton noudon, tilauslomakkeen kautta voit kätevästi täyttää kaikki tarvittavat tiedot ja allekirjoittaa valtakirjan sähköisesti, jolloin käyntiä vastaanottopisteessä ei tarvita. 

Myönnämme ajoneuvon luovuttajalle romutustodistuksen todistukseksi ajoneuvon lopullisesta poistamisesta. Huolehdimme myös rekisteristä poistosta, joten ajoneuvon luovuttajan ei tarvitse itse tehdä ilmoitusta asiasta.     

>> Tilaa romuauton nouto ja allekirjoita sähköinen valtakirja

Sähköisen allekirjoituksen sijaan voit myös tulostaa paperisen valtakirjan ja toimittaa sen henkilökohtaisesti joko noudon yhteydessä hinausauton kuljettajalle tai Oili Jalosen toimipisteeseen. Huomioithan, että paperisen valtakirjan toimituksen yhteydessä auton omistajan tai valtakirjalla valtuutetun luovuttajan henkilöllisyys tarkistetaan. 

Lataa paperinen valtakirja » 

Kysy lisää auton romutuksesta tai kierrätyksestä 

Jos sinulla on kysyttävää romutuspoistoon tai romuautojen noutoon liittyen, voit soittaa meille numeroon: 0440 800 670. Ensisijaisesti toivomme noutotilaukset sähköisellä tilauslomakkeella. 

Huom! Meille voi myös tuoda käytöstä poistetut akut, paristot, renkaat, vanteet ja metalliromut (elektroniikka-, kodinkone- ja talousjätettä emme ota vastaan).